Oefenweekeinde Eck en Wiel

In voorbereiding op 4 dagen kamperen in Harz. Besloten we dat er een oefennachtje moest komen.
Kunnen we alles meenemen? Blijft alles zitten? Zijn we niets vergeten?
Ik kan vertellen dat alle vragen zijn beantwoord, maar allereerst de heenreis.

Tom zijn motor smeekte om wat vers rubber aan de achterzijde. Afspraak gemaakt bij motorbandenquickservice in Bleiswijk. Goede prijzen, slechte afspraken.
Om elf uur zou het bandje vervangen worden, om even na twaalven besloot Tom zelf zijn achterwiel maar uit de fiets te vissen en los aan te bieden.

Vanuit Bleiswijk vertrok de stoet naar het zuiden om daar aan te haken aan de kronkels van de Lek. Deze rijden we vervolgens oostwaarts af tot de camping. Tot de A2 aan de serieuze kant, na de A2 aan de makke kant.

Onderweg nog een heerlijk terrasje gepakt om even op krachten te komen van het sleutelavontuur.

Na een paar uurtjes sturen veilig aangekomen bij de Camping. Het dijkje in Eck en Wiel. We reden de camping op en zagen daar een huis met een tuintje, een grote schuur met een camper er in en de eigenaar aan het klussen. We stelden onszelf voor en vroegen waar de campingplaats is. Hij wees ons naar zijn voortuintje….. Écht een knusse camping!

Gelukkig had ik een kampeer goeroe meegenomen. Anders had ik mijn tent dubbelgevouwen en in de fik gestoken. Ik probeerde mijn tentstokken door de lusjes van de binnentent te steken en deze op te zetten. Helaas, ik moest éérst mijn buitentent opzetten, daarna de binnentent er in vastmaken. Ook heb ik een mooie diepe luifel aan mijn tent vast zitten. Echter krijg ik deze alleen maar dicht in een standje waarvan mijn vrouw niet eens weet dat ik die kan. De binnentent-tentdeur bestaat uit twee delen, een hor en een normaal tentdoek. De hor is niet van binnenuit dicht te doen… Leve de GAMMA.

Maar zoveel spijt ik had, zoveel plezier ik aan het leed van een ander heb meegemaakt.

3 Man, 1 uur, maakt 3 manuur en nog stond de tent niet!
Toen de conclusie werd gemaakt dat de stokken niet van de bijgeleverde tent waren (of andersom), zijn de stokken in gekort en de tent opgezet. Het resultaat was een ietwat verlaagd bungalow tentje.

Na het opzetten begon het wel tijd te worden voor de BBQ, fik dr in en grillen maar.

Na het afwassen, het bakkie, de whiskey, het bier, de honingrum nog meer bier, de kaas en de nootjes, de duitsers en nog meer bier sloeg de klok half twee en was het tijd om te gaan liggen.

’s Ochtends heerlijk eieren gebakken in mijn superspiffy chinese pannenset, die nog net op tijd door de douane heen was om mee te gaan op kampeertrip.
Vette eieren, koffie en water zorgen ervoor dat ik het avontuur van de vorige avond weer een beetje begon te herinneren en maakte mij haastig de tent op te ruimen en de camping te verlaten.

Even douchen en weg waren we.
Voor de terugweg had ik een ritje uitgezet over de Utrechtse heuvelrug, de Betuwe en de Veluwe.
Heerlijk gereden en de nodige bochtjes gezien. Onderweg nog door het Nationaal park de Hoge Veluwe gereden, wel mooi, niet echt de entreeprijs waard.

Na de lunch via de snelweg terug naar huis. Daar nog even gecheckt of mijn bagage goed vastzat met een SL63 AMG, met een tanktas voorop en een volledige kampeeruitrusting achterop kon ik het toch niet winnen tegen 525pk. De mocro zwaaide nog wel vriendelijk bij het verlaten van de snelweg.

Veilig thuisgekomen gaf Suusje het op, ze begon te stotteren en te sputteren, de benzinedampen kwamen me tegemoet en onder haar rondingen lag een klein plasje nattigheid. Dat wordt sleutelen…..

Dit weekeinde heb ik het volgende geleerd;
– Een Gammatent is groter dan een Kwantumtent
– Laat nooit je vrouw je tent inpakken
– Scheershuim is geen deodorant
– Geef nooit, maar dan ook nooit, je zaanse mayo weg (echt nooit gewoon…).
– Als de rum op is, kan je je mobiel beter op stil zetten.
– Als een Duitser buiten slaapt, is het niet wat het lijkt.
– Ik wil dezelfde auto als de mocro.
– Te weinig drank zorgt voor een kater
– Een dikke kont zorgt voor grip in de bocht
– Van teveel fietsen gaan je benen raar staan

Zin in de Harz!

Laat een reactie achter


OPMERKING - U kunt dit gebruikenHTML tags en attributen:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">