Turkije 2011

Dag 6

Nog zo’n dag waar je de tijd kwijt raakt, de dagen niet meer kan tellen, en ’s avonds afgepeigerd in je bed ligt omdat je zo hard je best hebt gedaan om niets te doen. Heerlijk, vakantie!

Dag 5

Over vandaag eigenlijk weinig zinnigs te zeggen.
Lekker aan de racekak geweest vandaag, niet echt prettig met deze temperaturen, maja je kan het maar kwijt zijn.
Deze avond a la carte gegeten bij het chinese restaurant, goed te doen!
Daarna nog wat koffie gedronken op het terras met een ander stel (bij gebrek aan minidisco vandaag).
Nu even filmpje kijken op ons terrasje en dan lekker slapen.
Tot morgen!

Vertaalmachientje?

Lekker eten bij de zee

óver the bridge?! Knap!

Lekker!

Dag 4

Na nog een keer vragen en de man van de jetski die bij het zwembad loopt te hebben bewerkt dan tóch 20 minuten voor 45 euro gekregen. Nog wel 5 euro meer dan in mijn hoofd maja, Tis vakantie en de beste man wil ook een (flinke) boterham verdienen.
Max heeft de slush puppy ontdekt, heerlijk vind hij het. Er zit alleen zo veel kleurstof in dat het niet van zijn gezicht afgaat!
Na het ontbeid wat foto’s uitgezocht van de hotelfotograaf die een fotosessie met ons heeft gemaakt. Als het goed is zijn ze morgen klaar.
De bordjes bij het zwembad zijn om te schaterlachen, zo een slechte vertaling heb ik zelden gezien. (óver the bridge!).
Bij de minidisco nog aan de praat geraakt met een stel waar we mee in het vliegtuig zaten, met hem, na de turkse avond nog een biertje (en nog een en nog een) gepakt op het beach terras. Gezellig!

Rijke Turk? Of ook nep?

Rioolservice!

Beter!

Dag 3

Vandaag  bij het kinderzwembad gezeten, toch wel iets beter voor Max, kan ie lekker spelen.
Ook aan de Turk met de jetski gevraagd wat dat geintje nou eigenlijk ging kosten, te veel dus, op mijn avances om wat van de prijs af te halen ging hij niet in. Morgen toch maar Sannie sturen met haar groeiende boezem! Kijken of het nog goedkoper kan.
’s Middags het plan gemaakt om rond half zes naar bodrum te gaan met de dolmus. Dus ik om kwart voor vijf nog even langs de snackbar voor wat eten, luik dicht! WTF! Ik betaal een maandsalaris voor een vakantie van twaalf dagen, dan ga je niet om kwart voor vijf het luik dicht doen. Ik naar de receptie en even op hoge poten stampij staan maken voor de ogen van een net aangekomen bus nieuwe mensen. HA!
Dan maar wachten op de dolmus, voor nog geen 6 lira zit je in bodrum, 24u per dag om de 15 minuten een busje aan het hotel. Ideaal.
In bodrum dan maar wat eten, we durfden het niet aan om ergens zomaar wat te eten, diaree is het laatste wat ik wil met 33 graden, dan maar kiezen voor een vertrouwde hamburger.
Veel, heel veel winkeltjes in bodrum, die allemaal dezelfde namaak troep verkopen tegen een veel te hoge prijs. Yes good quality you see?
Wel nog een mooi bloesje gekocht en aan de branding bij kaarslicht een biertje gedaan (met een schreeuwende max in de wagen, lopen! lopen!), onwijs romantisch.
Zolang er reuring is, slaapt de draak niet, dus om half tien toch maar besloten om terug te gaan naar het hotel, daar de kleine op bed gelegd en dit stukje op het web gezet, morgen de turk van de jetski weer pesten om toch nog iets van de prijs af te krijgen.

image
Dag 2

Vandaag stapte Max met zijn goede been uit bed, uitzonderlijk lief geweest. Lekker bij het zwembad gelegen, boekje lezen, NDS, bakken, laptop, zonnebrand.
Het eten is hier zooo lekker, vooral de toetjes zijn écht te lekker.
’s Avonds bij het buffet is er een buiten buffet waar allerlei gerechten vers worden bereid.
Ik hoop dat ik nog voor het normale tarief mee terug mag in het vliegtuig en geen stoel bij hoef te boeken.
Straks kijken bij ‘the best couple’ (zo’n stom spelletje waar je allerlei opdrachten moet doen).
Morgen avond misschien even Bodrum in (stappen! oh nee winkelen). Tot morgen!

image

Dag 1

Vannacht om 2 uur opgehaald door de taxi, die met een noodvaart (minder dan 20 min) ons naar schiphol ‘vloog’.
Inchecken, passpoortcontrole, bakkie, appelpuntje, beveiligingspoortje en we stegen op.
Max viel al snel in slaap na het opstijgen en werd weer wakker bij de landing.
Ik had een totaal verkeerd beeld van Turkije, in mijn gedachten een droge dorre boel met hier een daar een moskee en een islamstrijder.
Maar wát een groen land zeg! Met de bus over de kustweg (die ik zeker nog een keer met de motor ga doen) naar ons hotel gebracht. Vrouwen achter de balie zonder hoofddoek en zeer vriendelijke, niet opdringerige mensen.
Een gratis upgrade gekregen naar een family room. Pal aan het zwembad.
Vanmiddag nog wat bijgeslapen en gezwommen, beetje het complex verkend.
Genoeg te doen, alles zeer netjes, lekker eten en drinken (echte cola!) en niet te vergeten gratis internet tot in de kamer.
Wat wil een mens nog meer!
(vanavond nog wat foto’s en misschien een stukje film)

Laat een reactie achter


OPMERKING - U kunt dit gebruikenHTML tags en attributen:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">