Weekeinde Ardennen

motor

Daar waar vier stoere jongens besluiten om een weekeinde ardennen te rijden, daar komen er twee aan.

Het begon allemaal met de voorbereidingen, urenlang heb ik naar mijn laptopschermpje zitten turen om de mooiste route naar de ardennen uit te kienen (achteraf een iets te mooie route). Afin, routes gemaakt, hotel geboekt, motoren gepoetst, goede moed in het hoofd en het eerste telefoontje gaat. Uhh ik ga niet mee, het is te duur. Allé maar das minder plesant hé. Maar zo gaat dat.

De betreffende dag vertrok ik met een van mijn mederijders richting het zuiden om daar de derde man op te pikken. Jammer genoeg dacht het oude fietsje van mijn mederijder daar iets anders over. De fiets vondt het net na rotterdam wel ver genoeg van huis en gaf de geest.

Ik, (inmiddels met de moed ongeveer in mijn zadel) wachtte op de afgesproken plek op vriendje stokvis. Deze had gelukkig wel genoeg geld en een goede motor bij zich, zo kon de reis dan eindelijk beginnen.

Na wat kilometervreter werk over de betonplaten van België trokken we het gas open over wat kleine wegen op weg naar de lunch. Tijdens ons ommeletje regende het echter geen zonnestralen maar kastanjes. Tja onder de kastanjeboom lunchen met windkracht 5 was geen success. Moeilijk eten ook met een intregaalhelm op.

Aangekomen in het hotel konden wij dan ons eerste pintke pakken en vroegen wij de Goldwingrijders in het hotel waar we muntjes konden kopen voor hun kermisattracties.

Zaterdag was dan eindelijk de grote dag, lekker gummen. Met de wind in de hanekam maakten wij de Belgische ardennen onveilig. Menig automobilist heeft met zijn hoofd tegen het hemeltje aan gezeten en met zijn handen op de claxon. Alle delen van de weg werden benut. Vooral in bochten was de linkerbaan favoriet. Ook rotondes moesten het ontgelden en werden of rechtuit of op de engelse manier bereden.

Echter was er voor ons maar één regel, niet harder rijden dan je bescherm engel kan vliegen…..

Na een kleine heuvel mochten we dan het allermooiste stukje van onze route aanschouwen, met warm rubber onder onze ros begonnen we aan het ware straatcircuit van Les Ardens. Met natuurlijk volop automobilisten van minimaal 80 jaar, vrachtwagens, kinderwagens, aanhangwagens en nog meer soorten wagens. Beneden aangekomen wísten we dat dit niet de bedoeling was en besloten terug te gaan om het asfalt van deze 5 km nogmaals te aanschouwen, en nog een keer, en nog een keer, en nog een keer.

En dan weet je dat je leeft, met een zere rug, je ballen in je neus en de adrenaline die het vizier uitloopt heb je pas écht lol. De derde wereld oorlog speelt zich af in je uitlaat en het groen langs de kant wordt steeds grijzer door de co2 uit de knalpijp, wat nou milieu, ik koop wel een kawa ninja, die is toch ook groen?

Geen bbq ’s avonds maar een vers gebakken forel uit de kweekvijver verderop. Verpest met te veel paneermiddel en een te trotse eigenaar. Mevrouw de eigenaar? Mogen wij nog wat drinken? Nee? Het is te druk…! Er zitten wel 6 man te eten. Gelukkig is de ierse senseo wel te drinken.

Zondag alweer op huis aan. Stukje binnendoor waar ik nog een byzonder fenomeen tegenkwam; een politiebusje aan de kant van de weg, binnen de bebouwde kom, ik zweer dat je daar 50 mag rijden. Met een matrixbord achterin de bus die aangeeft “80”. In de tijd dat ik mij verbaas over deze snelheidsaanduiding die wij alleen gewend zijn bóven de weg, hebben ze al een foto van mijn motor gemaakt. Liefhebbers denk ik, zou anders niet weten wat ze met een foto van mijn fiets moeten.

Terug op de betonplaten op weg naar huis, ik probeer het ritme van de platen gelijk te houden met de muziek in mijn oren, mijn snelheidsmeter geeft ongeveer de BPM van het nummer aan. De mede weggebruikers kunnen het echter niet waarderen, de vrachtwagen die ik eerst inhaalde met 250km per uur tijdens de happy hardcore mix, moet nu alle zijlen bijzetten mij niet vanachter aan te rijden, sorry meneer, das bob marley zijn schuld.

Het thuiskomen is altijd het minst fijnste van het verhaal, terug in de sleur van het leven, terug in je koekblik en terug naar de vrouw. Het was leuk. Volgend jaar weer.

Laat een reactie achter


OPMERKING - U kunt dit gebruikenHTML tags en attributen:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">