WinSXS map kleiner maken in Windows 7 SP1

Al een tijdje ergerde ik mij aan de grootte van de C:\Windows\WinSXS map.
Sinds de installatie van mijn Microsoft Windows 7 machine in Maart 2010 is deze map alleen maar blijven groeien. Twee jaar en 12,1 GB later was ik het zat. Ik moest een manier vinden om de WinSXS map te verkleinen.

Uit verschillende artikelen blijkt dat de WinSXS map niet zomaar verwijderd mag worden, het is een belangrijk onderdeel van Windows 7, zelfs zo belangrijk dat bij verwijderen je installatie kapot is.
Opruimen dan maar! Enige voorzichtigheid is echter wel geboden bij het uitvoeren van dit commando. Het ongedaan maken (de-installeren) van SP1, is per direct niet meer mogelijk na het uitvoeren van deze opdracht.

Start een elevated command promt en voer de volgende opdracht uit:

dism /online /cleanup-image /spsuperseded

Voor:

Tijdens:

Na:

Scheelde in mijn geval toch een grove 5GB aan schijfruimte.

Zorg er altijd voor dat je een volledige backup van je systeem hebt, mocht je niet weten wat je aan het doen bent, vraag dan een professional je te helpen met deze kwestie. Ik neem dan ook geen enkele verantwoordelijkheid voor de door mij aangeboden oplossingen/tips/opdrachten etc.

 

Laat een reactie achter


OPMERKING - U kunt dit gebruikenHTML tags en attributen:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">